Често задавани въпроси :: JOBee.bg
JOBee

Често задавани въпроси

Кандидат

JOBee е интерактивна job matching платформа, която напълно безплатно и само с няколко клика, на база на изкуствен интелект свързва подходящи кандидати с подходящите за тях работодатели.

Просто се регистрирайте и изкуственият интелект на JOBee ще започне да Ви изпраща препоръки за работни позиции, които биха били интересни за Вас. Разбира се, по всяко време може да прегледате актуалните обяви и сами да апликирате кандидатурата си към обяви, които Ви допадат.

JOBee е иновативна платформа, която използва най-съвременните технологии и напълно безплатно Ви помага да откриете идеалното за Вас място, където да бъдете оценени подобаващо и да реализирате потенциала си.

Регистрацията в JOBee е и ще бъде НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА като само е необходимо да попълните формата за регистрация и да създадете профил в меню РЕГИСТРАЦИЯ, КАНДИДАТ.

Трябва да въведете имената си, имейл и парола (комбинация от латински букви и цифри).

Трябва да приемете Общите условия за ползване на сайта, както и да се съгласите с Политиката за съхранение и обработка на лични данни.

Профил можете да създадете ТУК.

За да създадете Автобиография е необходимо да предоставите личните си данни, образование, професионален опит, снимка и др.

Автобиография можете да създадете ТУК.

Трябва да направите регистрация в JOBee, след това натиснете бутон КАНДИДАТСТВАЙ на обявата, която Ви интересува.

Може да добавите Вашето мотивационно писмо ТУК.

Може да видите профила си в меню МОЯТ ПРОФИЛ, преглед на ОБЩЕСТВЕН ПРОФИЛ.

В меню МОИТЕ КАНДИДАТУРИ разполагате с историята на всички кандидатствания по обяви.

При кандидатстване всички Автобиографии достигат автоматично в реално време в акаунта на съответната компания.

Работодателите имат достъп до данните на кандидати по своите обяви. Работодателите с Премиум пакет имат достъп и до всички активно търсещи кандидати за работа регистрирани в JOBee.

Работодателите се свързват само с одобрените за интервю кандидати, което често е посочено изрично и в обявата.

JOBee е иновативна платформа, която предоставя средата за общуване между кандидат и работодател. JOBee не е агенция за подбор на персонал и не участва по никакъв начин в избора на кандидати или последващата комуникация и договарянето на условия.

JOBee прилага изключително строги стандарти за подсигуряване на надеждността на услугата. Всички компании преминават през 3-степенна стриктна процедура за валидация при регистрация в платформата, преди да имат възможност да публикуват обяви.  

Обявите се проверяват от администраторите на JOBee, преди да бъдат публикувани, както и след всяка редакция. JOBee не толерира текстове с дискриминационно съдържание.

JOBee проверява съдържанието на всички обяви за съответствие със законовите норми и политиката на платформата, преди те да бъдат публикувани. За повече информация вижте условията за ползване на JOBee.

В меню РАБОТОДАТЕЛИ, може да разгледате профила на желаната компания.

Да, може. След като се регистрирате в JOBee, влизате на профила на предпочитания от Вас работодател и натискате бутон ДОБАВИ В ЛЮБИМИ.

Да, възможно е, платформата осигурява възможност за видео чат.

Може да изтриете всички те си данни ТУК.

Не е възможно да възстановите вече изтрит профил. Може да направите нова регистрация ТУК.

Контакти на държавни институции и организации, към които може да се обърнете, в случай че считате, че Вашите права са нарушени във връзка с Ваши кандидатствания

Работодател

Нашата интерактивна платформа за job matching използва силата на изкуствения интелект, за да изведе на следващо ниво процеса на търсене на работа. Ние разбираме, че всеки кандидат и компания е уникален и затова разработихме сложна система, задвижвана от AI, която надхвърля обикновените ключови думи. JOBee се задълбочава в профилите на кандидатите и изискванията на работодателите, като взема предвид не само уменията и опита, но и ценностите, стремежите и културната съвместимост.
При силно конкурентния пазар, компаниите имат нужда от нови подходи, а JOBee е работещо решение за по-бърз и ефективен процес на подбор, като предвиждаме екипите на работодателите да спестяват около 2 работни часа на ден, а за кандидатите ще бъде до 5 пъти по-успешно да намират подходящи позиции благодарение на интуитивния модел и удобен интерфейс.
Платформата разполага с всички познати към момента характеристики на съществуващите подобни специализирани сайтове или приложения, отличавайки се с абсолютна иновация, чрез използване на Изкуствен Интелект като освен „знанията“, с които стартира, той има и свойството да се самообучава и да развива „знанията си “. При използването на JOBee, кандидатът апликира своето CV и освен стандартните файлове с резюме на кариерата си, придобити квалификации и т.н. попълва и кратка информационно-анкетна форма с качества, умения и желания, особено с т.нар. меки умения, като по този начин изгражда своя индивидуален профил. По същият начин се процедира и с обявите на работодателите, като при откриване на дадената позиция отново се набляга освен на нормо-измеримите показатели, така и на тези, които разкриват „характера“ на работодателя. Точно тук ИИ на платформата JOBee ще свързва подходящите партньори, дори и когато те не биха се match-нали при нормо-измеримите обективни критерии при едно стандартно търсене. Към по стандартните умения на ИИ на JOBee, са да намира съвпаденията между кандидати и обяви за работа по модела на умен алгоритъм, който е разработван и обучаван при стартиране, но най-важното, при работа с платформата, има свойството да се самообучава и развива „знанията си.
Основна задача на ИИ на платформата JOBee е „да разсъждава“ „out of the box”, за да предлага на кандидатите позиции, които те биха сметнали за неподходящи, поради непопадане в кръга на стандартните измерители (заплата, умения, опит, местоположение, тип работа и т.н.), но които, реално, биха се оказали една страхотна възможност. Например при търсене на нов талант, например за софтуерен разработчик, и зададени съответни минимално изискуеми критерии за квалификация и образование, ИИ на JOBee би намерил кандидат, който е извън критериите за квалификация и образование, но пък има необходимите умения и опит, придобити работейки например в собствена фирма или като фрийлансър.
За да се регистрирате натикате бутон РЕГИСТРАЦИЯ и избирате опция работодател. Необходимо е да въведете коректни данни- Наименование на фирма, Булстат, имейл адрес и парола.
Може да се запознаете с Абонаментните планове ТУК.
Това зависи от абонаментния план който сте закупили.
Да, в профила Ви избирате преглед на обяви, отваряте обявата, която искате коригирате и натискате бутон Редакция.
Може да редактирате обявата в срока на Вашия активен абонамент.
Да, възможно е, ако закупите пакет Премиум всички Ваши обяви ще са приоритизирани.
Продължителността е обвързана с абонаментния план, който сте закупили.
На всяка обява за работа има бутон КАНДИДАТУРИ, там може да видите всички Кандидатствали.
На всяка обява за работа има бутон КАНДИДАТУРИ, там може да видите всички Кандидатствали и да прегледате техните автобиографии.
В зависимост от абонаментния план, който сте закупили.
Автобиографиите се съхраняват 6м. от получаването им.
Може да изтеглите в табличен вид информацията за кандидатствалите. Справки магат да се изготвят по различни критерии - професионален опит, кариерно ниво, очаквана заплата, име, телефон, имейл и др.
В меню фактури във вашия профил, както и на имейла, който сте подали за тази цел.
Не, не е задължително, но Кандидатите проявяват повече интерес към обяви с посочено възнаграждение, освен това тези обяви са видими при търсене по критерии ОЧАКВАНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ.
Да, възможно е, платформата осигурява възможност за провеждане на видео конферентен разговор между работодател и кандидат.
Може да изтриете всички те си данни ТУК.
Не е възможно да възстановите вече изтрит профил. Може да направите нова регистрация ТУК.